Rólunk...


- céljaink
- munkatársaink régiók szerint
- referenciák

2004 óta foglalkoztat bennünket a terápiás állatokkal való munka.
Ebben nagy segítségünkre volt az alapító kutyánk Choiche Chef "Gillette" of Slow Fox, akit a gyerekek csak Giginek, vagy kutyuskánknak hívtak.
Sajnos Magyarországon nem nagyon ismerik a terápiás állatok munkáját, és sokan idegenkednek tőle. Pedig nem csodaszer, és nem is önmagában alkalmazzuk. Mindig csak részt veszünk a kezeléseken, és a kezelővel (gyógypedagógus, gyógytornász, pszihológus, stb...) együttműködve végrehajtjuk a kutyával a feladatokat.
Szeretetre, és megértésre alapul a terápiás állatokkal való kezelés. A dolgozó kutyákat kiképzésük, és jellemük miatt nagyon sokféle gyereknél, és felnőttnél lehet sikeresen alkalmazni. Akár az egészséges, tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknél is.
2005-ben jegyeztek be minket mint alapítványt, így igazából a munka abban az évben kezdődött. Azért lettünk alapítvány, hogy ne a pénz határozza meg, hogy valakihez eljutunk vagy nem. Szerintünk egy gyerek nem tehet arról, hogy hova született.
"Mindenki embernek született, tegyünk arról, hogy az is tudjon maradni!"

Ha valakinek megtetszik a terápiás állatok munkája, ne egyedül kezdjen bele, mert nagyon komoly elő-, és utómunka van, ami nem látható. Keressük meg a lakcímhez közelebb eső, vagy a legszimpatikusabb alapítványt, aki ezzel foglalkozik.

Ebben segítséget nyújt: www.terapiasallatok.lap.hu

Gaál Györgyi és Gaál Zoltán