Munkatársaink...

 

Név: Gaál Györgyi
Terápiás állatok:
 

- Sam: 2006-ban született shetlandi juhászkutya, aki még nem tudatos választás eredménye. Egyedül született az alomban, és csak emberek között érezte jól magát. Jelleme nagyon aktív, temperamentumos kutya, aki imád megfelelni nekem. Hangadása erőteljes, de már meg tanulta le is halkítani magát. A karoló ölelésre csak pozícionálva marad meg, amely pedagógiára való specializálódása miatt előnyt jelent. Munkában erős kontrol és irányítást igényel, mivel mi jó ismerjük egymást, ezért jó párost alkotunk. Bizalmunk erőteljes, ezért a kutya bármilyen szituációba bevihető. (pl.: csudázás, szabadtéri játékok, biciklizés stb.) Étellel túlmotiválható, ezért fontos nála a munkában alkalmazott falatok típusa.

- Silver: 2006-ban született shetlandi juhászkutya, aki elsősorban a színe miatt került hozzánk. Az első években még össze kellet szoknunk, egymásra hangolódnunk. A kezdeti képzési módszerünk hátránya, hogy a kutya a felé nyújtott kéztől kicsit hátra lépet, és a kézben lévő jutalomfalatot kereste. Jelleme puha, simulékony, mozgása teljesen kiszámítható. Nincs hirtelen mozdulat, és felesleges hangadás. Jól tolerálja a hangokat, szagokat, mozdulatokat. Különösen jól alkalmazható bölcsődés és óvódás korú csoportok.

- Nemo: 2010-ben született shetlandi juhászkutya. Jelenleg még tanul, hiszen nagyon fiatal. Temperamentuma aktív, sokszor pattogós. Erős munkavágya, és megfelelni vágyása van. Kicsit önfejű, nehezen lehet vele megértetni, hogy mi a kívánatos viselkedés, mert minden hangnemet, mozdulatot játéknak vesz. Simogatással jól motiválható.

- Pirog: 2011-ben született angol szetter. Jelenleg még tanuló kutya. Simogatással jól motiválható, kapcsolat felvétele az emberekkel nagyon jó. (Pont annyira "tolakodó", amennyire szükséges.) Intelligens, és szociábilis, így a terápiás munkát szinte neki találták ki. A vadász ösztöne erősebb a kívánatosnál, ezért arra figyelni, és kontrollálni kell.

- Lepke: 2010-ben született rex nyúl, méretét tekintve nagy. Simulékony, kedves természete van. Szereti a simogatást, dédelgetést, képzettsége: alap engedelmesség. Nyugalmából nem hozza ki semmi, se a hangok, se a fények, szituációk. Könnyen kezelhető.

- Tejföl: 2009-ben született, házimacska. Fehér, és vörös színű, ivartalanított kandúr. Terápiás munkára választott egyed, simulékony, bújos természettel. Imádj az embereket, és az érintést. Könnyen irányítható, alapengedelmes tudással rendelkezik. Nyugalmából nehéz kimozdítani, ezért rendezvényeken is jól teljesít. Ölben nem szeret hosszabb időt tölteni, ezért mozgalmasabb munkafolyamatokra alkalmas. Már kapcsolatfelvételkor dorombol.

- Kávé: 2009-ben született, fekete színű ivartalanított kandúr, mentett macska. kicsi korában a Dunába akarták dobni, majd a megmentőtől hozzánk került. Alapengedelmes képzésben részesült. Kedvence, ha ölben lehet, és simogatják. Simogatásra hamar dorombol.

Beosztása:
Intézmények:

Elérhetőség:
Telefonszám:
E-mail:


ügyvezető elnök, és szakmai vezető
- III.ker Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Budapest
- Martonvásári Gyermekotthon
- Bóbita Bölcsőde, Paks
- Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola
- Fekete István Általános Iskola, és Speciális Előkészítő, Budapest


06/20-3524 832
gyorgyi@mancsosok.hu
Bemutatkozás: a lakásvásárlás után feladtam az egerek színgenetikájának kutatását, és a kutyáim felé nyitottam. Abban az időben az angol szetterünk által ismerkedtem meg az állatokkal segített terápiával. Abban az időben nem találtunk magyar nyelvű szakirodalmat, ezért próbáltunk interneten keresni, illetve rendezvényeken találkoztunk másokkal, akik által találtam rá más szervezetekre. Többen nyitottak voltak rám, de sajnos nem tudtam találkozni velük, mert sokat dolgoztam. Ezért más országokban végzett munkálatokat néztem meg, és tőlük tanultunk. Így kialakult munkamódszerünk, és minőségi politikánk. Az idő folyamán teljesen rabul ejtett az állatokkal segített programok. Mivel szeretem munkámat precízen végezni, ezért folyamatosan továbbképzem magam.


Név: Gaál Zoltán
Terápiás állatok:
 


Név:
Pintér Szilvia

Terápiás állatok:

- Eni: 2007-ben született border collie, amelyet terápiás munkára szerettem volna választani, de a szívem után mentem. Eni rendkívüli intelligenciával, és magas fokú dominanciával rendelkezik, ezért nagyon erős kontrollt és irányítást igényel munka közben. Az emberekkel való kapcsolat felvétele néha túlzó, kissé "erőszakos", de ha kontrollálva van, akkor ezek a jellemvonások pozitívumként hatnak. Temperamentuma aktív, szolgálatkész, ezért jól dolgozik mozgásra épülő feladathelyzetekben, illetve rendezvényeken.

- Mazsola: 2009-ben született golden retriever, akit eredetileg mozgássérült segítőnek választottak. Találkozásunkkor "egymásba" szerettünk,"mint a borsó meg héja- Farka Márti". Így ő lett a második kutyám, akivel már a tréner irányítása alatt sikerül kiküszöbölni első kutyámnál elkövetett hibáimat. Mazso személyisége könnyen irányítható, simulékony, könnyen meg találja mindenkivel az összhangot. Jelleméből adódóan inkább egy gazdás, több visszajelzés vár, mint a többi kutyám. Az emberekkel való kapcsolat felvétele közvetlen és finom. Legnagyobb hibája váratlan, új és hirtelen szituációkban ki akar térni a feladatból, de megfelelő kontrollal kezelhető. Csoportjai: halmozottan sérültek, autisták, értelmileg akadályozottak.

- Holly: 2007-ben született angol szetter. 2012-ben fogadtam örökbe, aki előtte kiállítási és tenyészkutya volt. Nagyon emberközpontú, érintéssel nagyon jó lehet motiválni. Jelleme alapján leginkább idősekhez, és rendezvényekre alkalmas.

Beosztása:
Intézmények:

Elérhetőség:
Telefonszám:
E-mail:

Bemutatkozás:

Főmunkatárs
- III.ker Óvoda, Általános Iskola, EGYMI, Budapest
- Martonvásári Gyermekotthon
- Én kicsi kincsem, Családi napközi Székesfehérvár
- Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola
- III.ker Idősek otthona, Budapest
- Hospice Alapítvány, Budapest

06-20/457 6601
marketing@mancsosok.hu

Pintér Szilvia vagyok, gyógypedagógus-tanító. Főiskolai gyakorlati helyemen találkoztam először kutyás terápiával, majd 2008-ban jelentkeztem terápiás felvezető képzésre az alapítványhoz. Meg tetszett az alapítvány munka stílusa, értékrendje és ezért először önkéntesként dolgoztam náluk, majd 2012-ben egy sikeres pályázat által alkalmazott lettem.


Név:
Rajj Nóri

Terápiás állatok:

- Szuszi 4 éves: a világ legjámborabb és legnyugodtabb nyuszija. Ő a halmozottan sérült gyerekekkel, fiatalokkal való munkában a leghatékonyabb, illetve idős embereknél, mivel imádja a kényeztetést, simogatást, törődést, amit tőlük fokozottan kaphat meg. Nagyon emberközpontú állat.

- Happy 1 éves: fürgeségével, aranyos kinézetével, mindig érdeklődő szemeivel, folyton hegyezett füleivel, örökké szimatoló orrával mindig mosolyt csal az emberek arcára, még a legszomorúbbakat is megnevetteti. Happy főleg a pörgősebb csoportok, társaságok, így a hiperaktív gyerekek, vagy egész kis gyerekek közelében ér el hatékony eredményeket.

Beosztása:
Intézmények:
Elérhetőség:
Telefonszám:
E-mail:

Bemutatkozás:

Közép Dunántúli Régió vezető
jelenleg államvizsgára készül

06-20/352 4832
rajjnori@gmail.com

Rajj Nóri vagyok, tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos gyógypedagógus. Az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán végeztem 2012-ben, nappali szakon.
Az Alapítvánnyal 2010 februárjában találkoztam egy egyetemi kurzus keretein belül. Akkor már foglalkoztatott egy ideje az állatokkal segített terápia, de semmit nem tudtam a magyarországi vonatkozásairól.
Kezdetben hospitáltam és dokumentáltam az alapítvány foglalkozásain, aztán egy pár hónap elteltével kedvet kaptam én is a „szakma” megtanulásához. Panellakás és helyhiány okán én nyuszival kezdtem el a foglalkozásokon dolgozni.
Székesfehérvári lakosként főként a környék információ-ellátásáért felelek, de tapasztalataimat és tudásomat szívesen megosztom az ország bármely pontján élő érdeklődőkkel.