Híreink...

2012. augusztus 01-04. Pálmonostori tábor II.


Pálmonostorán tartottuk speciális kaland táborunkat. Kaland volt mindenkinek, hiszen különböző korú, és képességű gyerekek, felnőttek, és kutyák voltak a tábor lakói. A fogyatékos gyerekek Fekete István Általános Iskola És Speciális Előkészítő Szakiskola tanuló voltak, kísérőjük pedig Kati néni volt, aki az intézményben a kutyás terápiát vezeti. A kutyások családjukkal együtt meghívásos alapon érkezhettek a táborba, akik terápiás kutya gyakorlati képzést kaptak. A tábor szervezőinek is nagy kaland volt, a különböző program típusokat jól összeegyeztetni. Rengeteget kutyáztunk, és lovaztunk is. A kutyásoknak semlegesítő feladatok is voltak, lovakkal, birkákkal, vadakkal. Köszönjük az Országos Szövetség a Daganatos És Leukémiás Gyermekekért- nek, hogy a fogyatékos gyermekek utazásában segített!
Mind a két táborunkról cikk olvasható a Kincsünk Gyermek című ingyenes kiadványban.


2012. július 23-27. Pálmonostori tábor I.


Pálmonostorán alapítványunk kutyás képességfejlesztő tábort tartott. Alapítványunktól Szilvi jött Enivel, és Mazsolával, illetve Györgyi volt Sammel, és Silverrel. Munkánkat segítette Patrícia Capoval, aki a Négylábú Doktorok Alapítványtól jött hozzánk. Neki felkészülés volt a MATESZ vizsga második fordulójára. A táborozók pedig a Martonvásári Gyermekotthon gyermekei, és kísérőik voltak. Sokat kutyáztunk, lovagoltunk, játszottunk, sőt traktoros kirándulásra is elmentünk, és persze nagyokat ettünk.


2012. június 30. Vizsga

 
Alapítványunk önkéntesei választhatnak, hol szeretnének vizsgázni: MATESZ-nál, vagy nemzetközi vizsgán. Tőlünk négy páros indult MATESZ első fordulóján, és kettő vendégvizsgázó, a Négylábú Doktorok Alapítvány részéről.
Mindenkinek köszönjük a részvételt, a vizsgázóknak, a segítőknek, és a bíróknak (Dr. Sátori Ágnes, Mányik Richárd, Gaál Zoltán).

2012. június 15. Amazon


Amazon
az autista segítő kutya kikerült családjához. Már mindenki nagyon várta, az utolsó képzésekkor nehezen váltak el tőle. Persze Ami is inkább a családjával szeretett volna lenni, és neki is öröm volt, amikor végre együtt lehettek. A kisfiú Tibike, már jól összeszokott Amival, így könnyebben lehetett a mindennapjaiba bevezetni. Még sok munka, és boldogság vár rájuk, és nem utolsó sorban pedig a vizsga. Ők a MATESZ-nál fognak személyi segítőkutya vizsgát tenni.
Róluk még a hírekben olvashatnak, illetve kisfilmjük látható lesz az interneten is.

2012. június 14. Dúdoló Családi Nap

Meghívást kaptunk a Dúdoló Bölcsödébe Budapesten, ahol családi napot szerveztek a csöppségeknek, és a szülőknek.
Sokféle programból lehetett választani, arcfestés, gyurmázás, kézművesség, tűzoltóautó, állatsimogató, eszem-iszom dínom-dánom, és persze mi is! Pintér Szilvia ment Enivel, és Gaál Györgyi Samivel.
Csúszdáztunk, fogócskáztunk, karikáztunk, bújócskáztunk, gyurmáztunk, ragasztottunk, lufit kaptunk, arcfestést kaptunk, amelyben persze a kutyáink is aktívan részt vettek. Sok simogatásban, és nevetésben volt részünk!

Köszönjük szépen a meghívást, nagyon jókat játszottunk!


2012. június 09. Choko turné


Meghívást kaptunk a Tátor János Vadászegyesülettől, a családi napjukra. Szép napos időnk volt, füves helyen. Három kutyával (Ice, Mazsola, és Eni), és két felvezetővel (Gaál Györgyi, és Pintér Szilvia, illetve Gaál Rebeka) érkeztünk meg. Tíz órakor meghallgattuk a vadász indulót, majd elkezdődtek a programok, közöttünk a miénk is. Folyamatosan voltak vendégeink, ki a kutyákkal játszott, ki szakmai kérdésekre kapott választ, de voltak akik Choko Berryt majszoltak.
A családi nap népszerű volt, több százan voltak. A vadászoknak főzőversenyt rendeztek, amelyet mi is megkóstolhattunk. Alig tudtunk választani a bő választékból, de végül a finom szarvas pörköltet ebédeltünk.

Köszönjük a szervezőknek, hogy ott lehettünk, a szállításunkat, a finomságokat, és az élményeket!!!

2012. május - a csokis kezdet...


Ettől a hónaptól új támogatási formánk indult el. Egyik kedves támogatónk, aki vállalkozó, ajánlotta a Choko Berry terméket, és segített azok első árusításában. Nagyon köszönjük neki az ötletet, hiszen maga a Choko Berry minősége, kiszerelése, látványa önmagáért beszél. Importőre a Mevigold Progressio Kft, további segítséget ajánlott fel alapítványunknak.

Később futár szolgálattal megérkeztek a csokik, és a hozzájuk tartozó kínálók.

Köszönjük mindenkinek! Így elindult a Choko Berry turnénk!


2012. március 31. - Terápiát segítő állatfelvezető képzés indult el

12 tanulóval indult ez évi első felvezető képzésünk. 10 tanuló Budapesten tanul, akik közül mindenki kutyával jelentkezett, különböző fajtákkal, és keverékkel is.
2 tanuló pedig kihelyezett képzésben részesül Szekszárdon a Comenius Általános Iskolában. Egy főt tanítunk felvezetőnek, aki kutyával, és nyúllal fog dolgozni, egy fő pedig állatgondozó lesz, hiszen a nyúl bentlakó állat lesz.

Sok sikert kívánunk mindenkienk!

2012. március 03. - OKJ habilitációs kutyakiképző képzés indult

A 4 Tappancs felkérése nyomán újabb csoport habilitációs kutyakiképző tanul nálunk a Budakeszi kutyaiskolában.
A tanulók a hospitálást az alapítvány általi intézményekben teljesítik.

Sok sikert a tanulmányaikhoz!